Dogodki        Meditacija        O meni        Knjiga        Pogledi v nove čase          
novclovek.si: Domov
 
Pandemija?

Kako biti zdrav?

Kaj je res?

Protest?
 
 
     
Junij 2024
P T S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
     
     
 

"Spremeni sebe in boš spremenil cel svet."
Buda

 
     
     
 

Pogled v nove čase: Protest? 28.6.2020

Resnična duhovna rast vedno vključuje naslednja dva koraka:

Prvi korak je najprej priti do notranje mirnosti in stabilnosti, to pomeni da pridemo v stik s samim seboj, in da spoznamo sebe. Dvigne se naše (samo)zavedanje in se poglobimo v svet, ki je izven materialnega-pojavnega sveta. Pomoč pri tem koraku je meditacija in poglobitev vase.

Drugi korak duhovne rasti pa zahteva, da to kar smo spoznali temu tudi sledimo oziroma izražamo v vsakdanjem življenju. Pravi test naše "duhovnosti". Ali to kar smo spoznali resnično cenimo in verjamemo, ali pa samo mislimo da vemo? Korak, ki zgleda enostaven, v resnici pa je težak s polno ovirami in izgovori znotraj nas. Sicer pa, zakaj bi to počeli če se bomo srečali z nerazumevanje in neodobravanjem okolice? Zato je takrat lažje zaiti na pot konformizma, vendar s tem pristanemo na nivoju kjer smo bili pred prvim korak duhovne rast, odtujenosti od samega sebe in življenje v iluziji.

Kako preseči to iluzijo in konformizem. Enostavno, z demonstriranjem. Tako, da demonstriramo sebi in drugim, da stojimo za tem kar vemo o sebi, da stojimo za tem kar smo spoznali v globini tišine, in da to cenimo. Tako, da to spoznanje izražamo, torej to povemo in pokažemo drugim. Tudi če je težko, drugačno, vzbuja nelagodje in neodobravanje pri okolici. Gre samo za to ali poveš svoje mnenje oziroma resnico, ki se običajno ne sklada s tem kar govorijo drugi. Lahko osebno ali pa na protestu. Stvar osebne preference.

Več o protestih in duhovni rasti na "Protesti so odraz kolektivnega prebujenja".

 
     
 

Vse pravice pridržane © Simon Mandelj       Slikovna podlaga: © Tanja Prezelj
Oblikovanje: Dani Sušnik     Postavitev in gostovanje: Prolog d.o.o., Logatec

Simon Mandelj: ČLOVEK ZA NOVE ČASE