Dogodki        Meditacija        O meni        Knjiga        Pogledi v nove čase          
novclovek.si: Domov
 
Pandemija?

Kako biti zdrav?

Kaj je res?

Protest?
 
 
     
September 2023
P T S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
     
     
 

"The are only two mistakes that one can make along the path to truth: not going all the way, and not starting."

Buddha

 
     
     
 

Pogled v nove čase - kaj je res? 12.4.2020

https://www.sla.si/s22/Litle%20buddha%20in%20rose%202.jpg


O t.i. pandemiji
Kar lahko opazimo je, da se situacija ni umirila, kot je bilo na začetku ob uvedbi ukrepov sporočeno. Veliko stvari, kot so bile predstavljene v medijih ne držijo oziroma se niso zgodile. Živimo v poplavi različnih informacijah za katere ne vemo, kaj je res in kaj ne. Zatorej si težko ustvarimo jasno sliko kaj se dejansko dogaja. Da pridemo do čim boljšega razumevanja dejanskega stanja poskušamo najprej priti do jasne in objektivne slike na podlagi dejstev.
Torej glede krize se moram najprej vprašati osnovne stvari o bolezni: kaj to je, kako se testira, ocena števila obolelih in mrtvih in koliko je bolezen dejansko nevarna v primerjavi z drugimi boleznimi. Lep primer takšnega zdravorazumskega pristopa k analizi situacije so dileme enega največjih nemških strokovnjakovcov Prof. Bhakdi na tem področju, ki je naslovil pet osnovnih vprašanj o virusu.
Brez teh odgovorov ni mogoče narediti resnih zaključkov o nevarnosti virusa. Kolikor vem teh odgovorov še ni dobil.
Torej če so trenutni zaključki o virusu brez strokovnih temeljev od kje pridejo in kako so narejene. Ali mediji podajajo objektivne in preverjene informacije ali so novice prilagojene določeni agendi? Zakaj bi nekdo cenzuriral in zbrisal intervju s strokovnjakinjo za bolezni z mikrobi, ker je podala strokovne in citirane podatke, ki se razlikujejo od novic v mainstream medijih?


Kaj se potem dogaja?
Ravno dva dni nazaj sem naletel na naslednjo novico o stanju na Švedskem na STA, ki me je v trenutku zmotila, saj sem takoj vedel da gre za novico z agendo. Zakaj? Enostavno, ker sporočilo nima intencije oziroma namere po podajanju objektivnih informacij ampak po širitvi strahu in panike. In to se zelo močno lahko začuti energetsko, kot disharmonijo. Za namen tega članka sem to preveril še z uradnimi statističnim podatki o bolezni na spletu. Iz njih je jasno razvidno da Švedska v ničemer ne izstopa po kritičnosti okužbe. Če primerjamo države po številu umrlih z virusom, in ne zaradi virusa, (glej prejšnje sporočilo) nam govorijo ravno nasprotno in sicer da imajo največjo umrljivost države z najbolj strogo karanteno: Španija, Italija, Belgija,Francija. Države z zaščito rizične skupine ljudi in brez drakonskih ukrepov karantene za zdravo populacijo po tem daleč zaostajajo (Švedska, Nizozemska, Japonska, Južna Koreja in Singapur). Tipičen primer lažne novice oziroma propagande.
.

Kar narediti?
Ker v medijih zasledimo ogromnih različnih in celo nasprotujočih informacij, si je težko ustvariti realno sliko kaj je resnica in kaj ne. Vendar imamo sami zelo močno orodje, da znamo to ločiti.  Vsak, ki se ukvarja z iskanje resnice, jo bo našel v sebi. Ko pride do te točke, hkrati spozna tudi iluzijo v sebi. Preko direktne izkušnje kako izkuša resnico o sebi in kako doživlja iluzijo v sebi lahko začne dejansko ločevati med tem kaj je resnica in kaj je iluzija znotraj sebe. Ko smo sposobni to jasno ločevati, bomo začeli bolj ločevati resnico tudi okoli sebe in v življenju. S pomočjo lastne izkušnje, kako doživljamo določeno informacijo, ali zaresonira z našo notranjo resnico ali ne. Podobno kot v meditaciji transformacija vzorca. To naj nam bo ključ do vrat, ki nam odpira svet resnice in odkriva temo v življenju.To je ena najbolj dragocenih vrlin, ki jih lahko pridobimo v življenju. Zato spoštujmo sporočila resnice, ki jih dobimo na ta način, tudi če nam niso všeč. Torej če nam intuicija pomaga ločiti med objektivno novico in lažno novico, temu zaupajmo. In naredimo ustrezne konkretne korake v življenju. Torej, ko enkrat prepoznamo lažno novico in kdo jo podaja, te osebe ali medija ne poslušamo več oziroma ga ne jemljemo več resno. Če temu dosledno sledimo lahko hitro ugotovimo, da večina trenutnih medijev in mainstream govorcev deluje podobno, glavni motiv je gledanost in s tem povezan denar, ne pa podajanje objektivnih novic. Če to vemo, ker smo tako izkustveno sami prepoznali, ugasnimo televizijo in jo ne prižgemo več. Še bolje, da je odnesemo na odpad oziroma smetišče zgodovine. V novi dobi človek namreč elektronskega posrednika ne potrebuje več za izmenjavo informacij. Celotna slika in resnica se ustvari v nas, direktno preko nas in preko življenja, brez posrednikov. Le ustrezno senzibilnost in odprtost potrebujemo prebuditi oziroma prepoznati v sebi. Veliko lahko naredimo z vsakodnevno meditacijo čiste pozornosti, ko smo sposobni opaziti negativnosti in iluzije v sebi ter jih na ta način dejansko že začnemo transformirati ter v končni fazi prepoznamo resnico v sebi. To pripomore k temu, da jo spoznamo tudi v življenju. Ker smo mi in življenje enkratno in celovito povezani.

 
     
 

Vse pravice pridržane © Simon Mandelj       Slikovna podlaga: © Tanja Prezelj
Oblikovanje: Dani Sušnik     Postavitev in gostovanje: Prolog d.o.o., Logatec

Simon Mandelj: ČLOVEK ZA NOVE ČASE