Dogodki        Meditacija        O meni        Knjiga        Pogledi v nove čase          
novclovek.si: Domov
 
Kaj je meditacija

Predavanje

Tečaj meditacije

Nadaljevalni tečaj meditacije

Intenziv meditacije

Mnenja o meditaciji
 
 
     
Junij 2024
P T S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
     
     
 

“The only real failure in life is not to be true to the best one knows.”
Buddha

 
     
Nova mnenja o meditaciji
     
 

Nova mnenja o meditaciji

"Mir je vedno prisoten, le zavedati se ga moram."

Polona


"Spoznavam, da z meditacijo lažje rešujem vsakdanje težave in prepreke."

Miha


"Dosegla sem cilj: znati se umiriti, kar mi pride več kot prav pri premagovanju vsakodnevnega stresa."

Eva
 
     
 
     
 

Mnenje o meditaciji


"Od tečaja sem odnesel veliko več, kot sem od njega pričakoval. Pravzaprav sem v svet meditiranje vstopil brez pričakovanj. Zato me jo to, kar mi je dala meditacija prijetno presenetilo. Pa ne gre samo za meditiranje in sproščanje, temveč za širši pogled na mene, moje razmišljanje, moje delovanje ter na moj odnos do okolice.

Vsako srečanje me je napolnilo, ne samo z novo tehniko meditiranja, ampak z energijo učitelja, skupine in prostora. Super je bilo."

Boštjan


"Tečaj sem zaćela, ko sem sledila notranjemu klicu, Zaćela sem popolnoma brez pričakovanj. Misli begajo nazaj in naprej, le kjer bi morale biti jih ni. Sedaj imam skrivno orožje, vračanje na dih in v srce, tam sem doma in tam najdem večni mir, tudi čez dan. Z redno meditacijo se vse to zgodi, tako mimogrede. K temu pripomorejo različne tehnike, ki so vsaka zase zelo globoke.

Zagotovo je bila to ena mojih najbogatejših izkušenj v življenju. Ni bilo pa vedno lahko, to priznam. Hvala tebi Simon za sočutno vodenje in podajanje neprecenljivega znanja. "

Martina


"Z meditacijo sem se na tečaju srečala prvič.. Po tečaju opažam spremembe. Najbolj očitna, ki je pojavila že po parih tednih redne meditacije je ta, da sem se po dolgem času spet notranje umirila, ne samo miselno, tudi dih in srčni utrip sta postala počasnejša in mirnejša. Izboljšala se mi je koncentracija, misli mi več ne begajo tako, kot so mi prej.

Lahko rečem, da se manj obremenjujem s stvarmi, na katere nimam vpliva, predvsem pa sem vesela, da sem našla orodje, ki mi bo tudi v bodoče pomagalo pri umirjanju in spoznavanju same sebe."

Špela


"Za sabo imam dolgo duhovno pot najrazličnejših duhovnih dejavnosti. Sedaj sem zares hvaležna, da sem našla učitelja s tako jasnim, bogatim in učinkovitim učenjem Budistične meditacije. S tečajem sem pridobila pomembne smernice, duhovno podporo in disciplino. In vse bolj sem pomirjena z mislijo, da zelo, zelo, zelo.... malo vem. Moje misli niso dejstvo. Vse bolj znam svoje misli opazovati, izprašati in se jim tudi nasmejati. V mojem življenju je vse manj drame in več miru. "

Sanja


"Izkušnja je resnično presenetljiva, posebna!
Zavedanje da usmerim pozornost na svoje notranje senzacije, dih, in umirim svoj »konfuzni, leteči« um je neprecenljiva!"

Arijana


"Lahko rečem, da je bilo vredno se vključiti v tečaj meditacije in bolje spoznati delovanje lastnega uma in telesa. In to preizkusiti v praksi. Mislim, da sem dobil dobro orodje za obvladovanje »trušča« misli, boljšo koncentracijo in sproščenost. Na začetku precej naporno, mi danes ni žal namenit vsaj ene ure dnevno meditiranju. Prav zadovoljen sem, da sem se priključil skupini in pridobil novo izkušnjo na življenjski poti, ki jo bom gotovo še naprej gojil."

Roko


"Lahko rečem, da je vključitev v tečaj meditacije ena izmed najboljših odločitev v mojem življenju. Ponudil mi je načrt za potovanje k sebi, učinkovita orodja za urjenje samodiscipline, občutek, da si lahko gospodar svoje poti. Čudovito je zaznavati, kako lahko življenje postaja vse bolj spokojno in lahkotno. Tako olajšujoče je izkušati, da je pravzaprav res vedno vse OK, točno tako kot je. Postajam bolj »jaz« kot kadarkoli do sedaj. Vredno, tako zelo vredno je bilo stopiti na to, vse prej kot preprosto, POT. Hvaležna sem vsem »sopotnikom« iz skupine, ki ste s svojo energijo predstavljali pomembno oporo. In nenazadnje, še kako drži tista: »Ko je učenec pripravljen, pride učitelj.« Hvala Simon."

Barbara


"Z meditacijo sem se veliko naučila o sebi in lahko rečem, da vpliva na vsa področja mojega življenja: od zasebnega do profesionalnega. Dosegla sem cilj, katerega sem si zastavila, kateri je bil: znati se umiriti, kar mi pride več kot prav pri premagovanju vsakodnevnega stresa.
Sama meditacija je bolj zahtevna, kot sem si predstavljala, vendar so rezultati ob trdnem delu nedvomno vidni in vredni vloženega truda in časa.
Hvala za to izkušnjo."

Eva


"Z meditacijo sem pridobil resnično veliko. Predvsem pa tudi s tem spoznavam, da sem čisto sam odgovoren za vse kar se mi dogaja v življenju.Vidim da lahko z meditacijo pridem do stanja, ko sem lahko prisoten v tem trenutku in ne več v preteklosti ali prihodnosti. Ko pa pridem do tega stanja, se mi šele odpre nek novi svet, kjer tudi čas drugače teče..Spoznavam, da z meditacijo lažje rešujem vsakdanje težave in prepreke in vidim priložnosti, ki jih zaradi "hrupa misli" v glavi dosedaj nisem slišal ali videl.
Resnično sem zadovoljen, da sem imel priliko biti na tem tečaju in začeti to pot v "neznano". Hvala lepa za izkušnjo, ki jo bom z veseljem gojil naprej."

Miha


Moja izkušnja glede meditacije je mir. To pa sem tudi iskala. In najbolj mi je všeč zavedanje, da je vedno tu. Vedno prisoten, le zavedati se ga moram. In opažam,kako se širi in prenaša na vse okoli mene. Vsekakor je bila obisk tega tečaja ena pomembnejših odločitev v mojem življenju."

Polona


"Sedaj, ko je tečaj za mano moram priznati, da se v začetku tečaja niti nisem prav zavedala, kaj vse prinese in kam vse poseže meditacija. Vsak dan znova ugotavljam, da se še ne zavedam povsem sprememb, ki so se začele. Pri meni gre počasi, z majhnimi koraki. Šele ko se ustavim in pogledam nazaj na prehojeno pot vidim, da se je marsikaj spremenilo. Na zunaj v mojem življenju ni velikih sprememb. Imam službo, ki jo imam rada. Imam družino, ki me podpira. Vzamem si čas za stvari, ki jih rada počnem. Imam čas za meditacijo.

Prihajajo pa spremembe od znotraj. Spreminja se moj odnos do sveta. Drugače gledam na dogodke vsakdanjika, na odnose. Moje razumevanje je drugačno. Počasi se pričenjam zavedati starih vzorcev reagiranja, ki me omejujejo in zavirajo, da bi bila notranje zadovoljna. Mož pravi, da odkar meditiram nisem več tečna. Nekdo, ki ga prvič srečam, se zaplete z mano v poglobljen pogovor, kar se mi še ni zgodilo. Sodelavci bi radi od mene nasvete, pa mi ni čisto nič jasno, zakaj ravno mene kar naenkrat to sprašujejo. Seveda me vsakodnevne situacije še vedno porinejo v luknjo stresa in sekriancije, vendar se sedaj dosti hitreje spravim ven. Meditacija je sedaj moje orodje, ki se ga še učim uporabljati. Vsak dan znova v meni raste hvaležnost za izkušnjo, ki mi jo je dal tečaj. Skupaj kot skupina in vsak zase kot posameznik smo pod dobrohotnim vodstvom postavili dobre temelje. Zdaj je treba naprej.

Hvala Simon za tvoje nesebično vodstvo in dobrohotno podporo. Čutim, da je smer prava in izkoristila bom svojo dobro lastnost, to je vztrajnost. Grem v tej smeri naprej. "

Breda


"Če vsaka akcija povzroči reakcijo...lahko med/po tečaju meditacije, ne samo spoznaš, ampak tudi živiš boljšo različico samega sebe. Pa si upaš?"

Vesna


“Zame je izjemnost tečaja v uporabnih tehnikah in poudarku na prenosu v vsakdanje življenje. Veliko nas išče harmonijo in mir; dobili smo osnove za (ponovno) vzpostavitev in vzpodbudo k nadaljnjemu razvoju. Pomembna mi je bila tudi avtentičnost in iskrenost vodenja tečaja.”

Alenka


"Obisk tečaja je zagotovo bila najboljša stvar, ki sem jo storil v življenju. Meditacija mi je spremenila pogled na svet.
Boljše čutim sebe in hitreje opažam trenutne vzgibe, ki so včasih krojili moj dan. Lažje jih opazim, se jim več ne prepuščam in pridobivam na distanci do njih. Težje mi nekaj "pokvari" dan, saj vem, da je vse minljivo. Še vseno se zgodi, da občasno implozivno odreagiram na kako stvar. Se pa sigurno hitreje vrnem v "naravno" stanje.
Predvsem pa sem dobil na splošni umirjenosti. Pomaga mi pri opuščanju starih razvad (samodestruktivnost) in vcepljenih vzorcev.
Včasih sem verjel, da bolj ko bom razmišljal, več bom vedel. Želel sem premleti čim več informacij o stvareh/sistemu ki nas obdaja, sebe sem pa iz te enačbe izvzel, pozabljal, da sem tudi jaz del tega. Postajal sem odtujen in zagrenjen in zato začel razvijati obrambne mehanizme.
Trenutno si dneva brez meditacije ne predstavljam več. Postala je moj način življenja.

Celotni potek tečaja poteka s točno pravo hitrostjo in pristopom. Priporočam tudi ljudem, ki imajo predsotke do "duhovnosti", saj je razlaga in vodenje pragmatično. Pomembna so le dejanska izkustva vsakega posameznika in vsak lahko preko njih postopoma spozna globino in moč meditacije.

Hvala ti za vse, se kmalu vidimo."

Matic


"Nekako ob začetku tečaja pri Simonu sem eno popoldne v darilo prejel listek s to mislijo: "Biti moramo pripravljeni, da se odpovemo življenju, ki smo ga načrtovali, da bi zaživeli življenje, ki čaka na nas.”
Naj ti bo ta misel v inspiracijo, da storiš tisti korak, ki ga pričakuješ in želiš. Vse lepo potem sledi.”

Hrvoje


"V življenju se vse zgodi z razlogom, oziroma ko je čas za to. Tako sem popolnoma ”nehote”, čeprav sem si že nekaj časa tega želela, izvedela za tečaj meditacije. Še dlje časa je preteklo, da sem se ga dejansko lahko udeležila. Kljub temu, da sem se trudila nič pričakovati, sem predvsem pričakovala manj.

Težko je govoriti o tem kaj mi je meditacija dala, oziroma kaj mi daje, saj sem šele zaključila začetni tečaj. Dejstvo pa je eno, celo življenje se borim s hudo nespečnostjo. In ko rečem hudo, to pomeni tedni neprespanih noči. Ena do dve uri spanca na noč. Mentalna nesposobnost, ker če ni spanca, ni miselne sposobnosti. Stagniranje v šoli, na faksu, kasneje v službi. Prvič v življenju spim, že nekaj mesecev. To ne pomeni, da nimam nobenih težav s spancem, ampak najkasneje v uri do dveh po tem, ko se uležem v posteljo, zaspim. Morda se to nekomu zdi grozno, zame pa je to največji dosežek mojega življenja do sedaj. Kar se ni dalo pozdraviti/odpraviti z zdravili, psihoterapevtsko terapijo, z različnimi tehnikami sproščanja, občasnim pivom pred spancem (po navodilih zdravnika), sem odpravila z redno meditacijo.

Simon mi je vrnil najpomembnejši del življenja, spanec! Najlepša hvala Simon, da deliš svoje znanje z nami. Pot ni lahka, je pa vredna vsakega truda. Še enkrat, iz srca hvala."

 Katja


"Pravijo, da vse pride z namenom in točno ob pravem času… Grem…z veliko željo, z nekaj radovednosti in brez pričakovanj … Preplavi me kup vprašanj…Bom zmogla?...Bom vztrajala?... Bo to odslej lahko moj vsakdan?...Si to res želim?

Prepustim se...v sedenju in tišini… Sedim na ajdovih luščinah in plavam …v valovitem morju tisočerih misli, občutkov, energij, neizrečenih besed in neodgovorjenih vprašanj… Srečujem se z zvoki, svetlobami in teminami…Potujem po zakladnici znanega in neznanega…toliko in neskončno preveč je vsega. Zmedem se…ne znam izbrati! Ampak…Simon pravi, da je vse kar je, ok…da je vse tako, kot mora biti…

Privajam se biti pozorna … previdno izbiram stvari iz morskih valov …vsakič izberem po eno…in jo spoštljivo opazujem…in jo sprejmem. In tako dan za dnem… vendar vsakič drugače, bolje…Zdi se, da se morje počasi umirja … nešteto misli in čutenj se postopoma razporedi v harmonično celoto…zlije se v urejeno, samoumevno podobo glasne tišine in polne praznine … Odkrijem poseben mir in drugačno srečo…dovolj, da ostanem s seboj na tem nikoli končanem potovanju. Hvala, Simon! "

Ana


"Za tečaj meditacije sem se odločila, ker v zadnjem času vedno bolj prevzemam odgovornost za svoje življenje v svoje roke. Odločitev se je izkazala za pravo, saj se moje življenje z meditacijo počasi, a vztrajno spreminja. Čutim, da sem že veliko bližje na poti k sebi in temu, kar želim, pa čeprav je to šele začetek poti, ki se nadaljuje tudi po tečaju z vsakodnevno prakso. Za vsa globlja izkustvena spoznanja, do katerih sem že prišla, sem neizmerno hvaležna."

 Sabina


"Prvič sem se na učenje meditiranja prijavila že pred skoraj štirimi leti. Zelo sem bila očarana nad lepoto, ki jo nudi svet spoznavanja duhovnosti. Prebrala kup literature o duhovnosti. Kmalu so me moje predstave o meditaciji, duhovnem razvoju in vsa pričakovanja kaj vse bi moralo biti pa ni, začele ovirati. Zdelo se mi je, da mi nič ne gre, povsod sem videla ovire. Ker sem sicer oseba,ki jo kar precej vodi razum, sem sklepala, da mi ta dar pač ni dan in se odločila, da zapustim skupino ter naredim malo umika. Kljub temu,da sem se umaknila sem še vedno večkrat meditirala. Kar tako.... brez posebnega namena. Sčasoma sem opazila, da v vsakdanjem življenju kar precej uporabljam veščine, ki sem se jih naučila ko sem obiskovala tečaj. V meni se je vedno bolj oglašal namen in želja,da še malo raziščem notranji svet in meditacijo. Še enkrat sem se prijavila na začetni tečaj. Tokrat res brez velikih pričakovanj in čisto na začetek. Zdelo se mi je, da tokrat slišim učitelja drugače in kar nekaj stvari mi je bilo veliko bolj jasnih. Enostavno sem si rekla: NE KOMPLICIRAJ - MEDITIRAJ! I In hočeš nočeš je tudi edino kar deluje.

Seveda ni vsak dan idealen, jaz nisem vsak dan idealna. Učim se sprejemat, kar mi prinaša življenje in sebe. Učim se iskanja znotraj in ne zunaj. Učim se sočutja in spoštovanja tako do bližnjih kot do neznanih, ki me obkrožajo. Vse kar je, je ok pravi Simon. Zavedanje pomena teh besed pa mi na nek nenavaden način prinaša mir, tudi takrat ko je življenje zahtevno."

Karmen


"Simon, hvala ti za odličen tečaj meditacije in hvala "nekomu" , ki me je pripeljal, do pravega učitelja. Že več let sem na potii iskanja notranjega miru in spoznavanja same sebe. Za mano je kar nekaj delavnic, tečajev, meditacij. Vedno sem se spraševala, ali bom celo življenje hodila k " zdravilcem " in bila odvisna od drugih, za svoj notranji mir.
Tvoj tečaj meditacije je prispeval tisti "puzel" v sestavljanki mojega življenja, ki mi je dal krila in hkrati korenine. Zelo prizemljena meditacija in tudi učitelj. Preprosti odgovori , zanimivo raziskovanje samega sebe, čudovita igra z energijami. Seveda zraven pride še zdravljenje fizičnega in duševnega telesa.
Ko poskusiš več stvari, znaš ločiti seme od plevela. Ta meditacija je pravo seme, ki je vzklilo. Naj raste !"

Alenka


"Meditacija mi je pomagala najti pot k svojemu bistvu. V tej globlji povezanosti s sabo odkrivam, kaj je resnično pomembno. Življenje dobiva nov smisel, ki mi odstira razsežnosti, za katere se mi prej niti sanjalo ni, da obstajajo. Našla sem svoj notranji mir, doumela drugačen pomen dobrega in slabega, "pravih" in "nepravih" poti, smisla obstoja in pomena odnosov. Spoznanje, da se lahko in da sem se sposobna umakniti od materialnih  iluzij in iz situacij, ki me obremenjujejo, me je osvobodilo. Zaradi novih spoznanj se počutim varno in se ne bojim več prihodnosti. Čutim, da sem z dnevnim meditiranjem postala nov človek. Hvala Ti za to izkušnjo in spoznanja."

Sanja


"Bolj, ko mi je bilo življenje kaos in hkrati izziv, več težav sem imela sama s sabo in z okolico. Motilo me je vse več stvari in prišla sem do točke, ko več nisem mogla sestaviti vseh delčkov v nek smiselni red. Začela sem iskati načine, kako pomagati sama sebi. Duhovnost mi je bila na nek način vedno blizu. Ta pot mi je skladno z mojimi spremembami ponujala različna naključja in različne pozitivne ljudi. Zakaj meditacija? Nekako sem v sebi začutila neko potrebo, klic, da začnem s tem. Spet po naključju našla Simona in se priključila skupini. Začela sem brez pričakovanj, le z zaupanjem, da je to moja prava pot. Svet okrog mene je postal bistveno lepši, ljudje so postali bolj prijazni, situacije me ne spravljajo v konflikte, lažje delam. Sem bolj umirjena. Počasi spoznavam kdo pravzaprav sem, kaj je moje poslanstvo. Dan začenjam z nasmehom. Hvaležna sem za vse kar imam.

Simon, hvala za tvoje vodenje in pomoč. Na nek zelo nevsiljiv in dobrohoten način podajaš nek okvir, zelo dober temelj za nadaljno delo. Meditacija je pot, je način kako najti svojo resnico, pot, poslanstvo. Kako najti svoje bistvo in zadovoljstvo znotraj sebe, ne okoli nas. Si hkrati motivacija in inspiracija. Hvala ti za to."
 
Sonja

"Meditacijo, o kateri sem prej že veliko slišala in tudi prebrala, sem s pomočjo Simona tudi izkusila. Tečaj meditacije, pohod v neznano…. in postopoma so se mi odkrivale avtentične pokrajine lastne biti in nove dimenzije Življenja samega, …onkraj hitenja, storilnostne naravnanosti, zahtev in potreb okolja, mojih lastnih miselnih virtualnih svetov… Kdo sem jaz pod vsem tem hrupom in teatrom materialnega sveta? …..tišina, bitje srca, globina oceana… neprecenljivo izkustvo bivanja… globok mir, ki odpira vrata v prostranstva in na novo prizemljuje… Hvala."

Nika


"Na tečaj meditacije sem odšel brez pričakovanj in predhodnega poznavanja te tehnike sproščanja. Razlog zaradi katerega sem se odločil za tečaj je, da sem začutil, da me življenje, kot ga živim(o), ne izpolnjuje več, da je postalo rutina, v kateri manjka globlji smisel. Motil me je stalni beg misli s pomočjo zunanjih motečih elementov, ki te (pre)usmerjajo od sebe. Z meditacijo sem prišel do spoznanja, da ko se dovolj poglobiš vase ugotoviš, da je tvoje počutje odvisno le od tvojega dojemanja sebe in sveta v katerem si. In neverjetno je, kako lahko v sebi najdeš odgovore na praktično vsa vprašanja, če ne takoj, pa malo kasneje. Predvsem pa to, da se ti ni treba truditi spremeniti ljudi okoli sebe, saj to storijo sami, ko vidijo pozitivno spremembo v tebi. Sedaj vem, da je to povezano z umirjenostjo, jasnim fokusom in discipliniranostjo, ki nam jih sodobni način življenja vedno bolj odtujuje.

Najbolj pomembno se mi zdi, da to ni le moje dojemanje ampak so pozitivne spremembe opazili tudi moji najbližji in širši krog ljudi v katerem se gibljem! Zavedam pa se, da imam pred seboj še dolgo a zelo zanimivo pot :)

Hvala ti in vse dobro!"

Sandi


"Zelo sem vesela, da sem začela meditirati, saj je z meditacijo v moje življenje prišlo do cele vrste pozitivnih sprememb.V meni je zdaj veliko več miru in notranjega zadovoljstva. Le še redko kaj me vrže iz tira in konflikte rešujem veliko bolj mirno in uravnovešeno. Prej so me ob veliko stvareh prevevali občutki krivde, zdaj pa znam bolje postavljati meje in si ne pustim več nalagati bremena krivde. Seveda so tudi slabša obdobja. Prav v teh dneh že spet preživljam obdobje slabosti, a zdaj že vem, da bo minilo.
Če povzamem sem zelo zadovoljna, da sem se podala po poti meditacije, na katero sem se sicer v resnici odpravila brez velikih pričakovanj, le z nekim notranjim občutkom, da mi bo to prineslo nekaj dobrega. Z meditacijo bom vsekakor nadaljevala in skušala prenesti ta svoj notranji mir na svoje otroke (ki pravijo, da ga že občutijo), na druge otroke in sploh na svojo okolico."

Irena


''Čutim in se zavedam, da sem se že malo spremenila. Stvari gredo sicer počasi, vendar so to globje spremembe zaradi česar sem vesela, vsake še tako majhne. Res sem že v marsičem spremenila odnos do dogodkov, ljudi in predvsem sebe. Vedno več mehkobe, notranje lepote in ljubezni čutim v sebi in tudi delujem takrat drugače. Sicer ta notranji prelep občutek ne traja dolgo, vendar se ga zavedam in moram priznati, da se ga zavedam vedno bolj,  vedno globje in vedno večkrat s pomočjo meditacije.''

Tina


"Meditacija mi je prijetna izkušnja. Že dolgo let iščem stvari, ki bi mi pomagale in mislim da je to to. V začetku se mi je veliko dogajalo telesno in umsko. Na dogodke gledam drugače, mi je lažje. Vem, da me čaka še dolga pot.''

Nataša


"Tečaj je pokazal, da se pri meditaciji prav vsi soočajo s podobnimi težavami in ovirami. Ravno zavedanje, da pri vsaki novi težavi ne gre za izredno resen osebni problem zaradi katerega je mogoče bolje odnehati, ampak za nekaj povsem vsakdanjega, te ovire naredi manj resne in lažje premagljive. Simon z analizo težav in napotki za vadbo tako razkrije prej skrito pot do boljše koncentracije in večjega miru."

Boštjan


"Z udeležbo na tečaju meditacije sem prekinil dolgoletno prakso izklapljanja realnosti z opojnimi substancami. Tečaj je pomagal pri disciplini redne prakse meditacije in zdravega načina življenja. Sedaj v dnevih opazujem stvari, ki jih prej nisem: lepota narave, mirnost zgodnje ure, pozornost, občutki, ... Res je življenje lepše, ko si prisoten tukaj in zdaj."

Martin


"Iskala sem razlago za mojo pot. Ne vem če sem to našla. Sem pa našla pot, ki pelje k mojemu notranjemu miru. Hvala Simon."

Breda


"Najlepša hvala za kažipot nove poti, kako lahko postanem boljši človek s preprostimi vrednotami in notranjim mirom."

Vita


"Pred meditacijo sem imela občutek, da se moje življenje vrti v krogu in prišla sem do točke, ko sem začutila, da moram nekaj spremeniti. Poskusila že marsikaj, od bioenergije, akupunkture itd., ki so same po sebi zelo učinkovite metode, vendar pa mislim da, pravi mir lahko najdeš samo v sebi, tako da se poglobiš vase. To se mi vsak dan z meditacijo vedno bolj potrjuje.

Meditacija je potovanje. Pomaga mi odkrivati globoko potlačene stvari, ki se jih načeloma ne zavedaš več, ali pa imaš občutek, da si se z njimi že sprijaznil. Verjamem, da mi bo pomagala najti izvor mojih vzorcev in živeti življenje v sedanjem trenutku in ne več konstantno v preteklosti ali prihodnosti. Spremeni sebe in spremenil boš svet, pravijo... Že v teh nekaj mesecih se mi je življenje in način razmišljanja korenito spremenilo. Ljudem lahko hitreje odpustim in se ne zapletam več v vsak konflikt, ker lahko včasih takoj opazim, da to nima nobenega smisla, vidim lahko širšo sliko. Hitreje začutim ljudi in lažje jih sprejmem take kot so. Manj bežim od sebe, pravzaprav sem vedno bolj rada sama s seboj.

Predvsem pa veliko bolj čutim hvaležnost za stvari in ljudi, ki me obkrožajo in tudi za izkušnje, ki so potrebne za mojo duhovno rast. Zelo sem vesela, da sem naletela na tvoj tečaj Simon. Dobila sem novo upanje in vsak dan imam priložnost, da na novo spoznavam resnico. Vsakič se veselim tečaja, ne samo zaradi znanja, ki ga bom pridobila in napotkov, ki mi bodo pomagali, ampak tudi zaradi topline in razumevanja vseh drugih tečajnikov, s katerimi postaneš nekako povezan. Tako da res, res hvala!"

Nina


"Vsak dan spoznavam, da sem se pravilno odločila, ko sem razmišljala o tečaju meditacije. Zelo sem vesela in zadovoljna z dosedanjim potekom moje meditacije, saj mi resnično pomaga pri vaskodnevni disciplini in umirjenosti."

Gea


"Meditacija je povezava med srcem in razumom. Takrat sem mirna."

Lea


"Prijateljici sem povedala, da jaz pa sedaj meditiram. Na kar je ona pokomentirala, da pa se ona ne ukvarja več s temi stvarmi, z jogo, ampak da telovadi doma kar sama. Nisem šla razlagat, da to pa nekak ni čisto primerljivo...

Ampak saj tudi jaz vadim sama doma vse tisto, kar nam je bilo razloženo na tečaju, vedno po urniku, po navodilih. Vadim meditacijo, vadim se v disciplini z rednimi meditacijami, vadim pozornost, vadim koncentracijo, celo dobrohotnost se da vaditi, vadim močno voljo, moram vaditi organizacijo časa, vadim prijaznost do sebe. In to ne samo tistih par minut sedenja po turško. Vadim tudi takrat, ko "ne vadim", med ljudmi, ko treniram spretnost, da se pravočasno ustavim, preden reagiram, ali pa da tudi samo opazim, da sem prenaglo reagirala in da bi se lahko odzvala bolj mirno, vadim, ko se čez dan trudim, da opazim svoje občutke, jih sprejmem, spustim... To zna biti kar naporen trening, če ga vzameš resno. Lahko rečem, da vadim, kako biti boljši človek. In vaja dela mojstra, če mojster dela vajo.

Simon pa nas redno uči novih tehnik, nam potrpežljivo stoji ob strani in nas prijazno vzpodbuja na tej poti na drugo stran ogledala, in morda še kam."

Branka


"Tečaja meditacije sem se udeležila, saj sem slutila, da se bom edino z notranjim mirom in notranjo srečo znebila mojih migren. Že od mojih najstniških let sem bila "človek hitenja": imela sem zorganizirano vsako minuto mojega časa in vse sem hotela narediti popolno, perfektno. Bila sem ves čas pod notranjim pritiskom z mislimi, kaj vse še moram narediti. A sem se že kmalu začela zavedati, da je dojemanje službenih zadolžitev celotno odvisno od mene same in da lahko odnos do dela spremenim, če bom jaz bolj umirjena. In ravno to sem dobila na tečaju meditacije. Vem, da me čaka še dolga pot dela na sebi, a bom vztrajala, saj želim biti umirjena, kar si pa zagotovo zaslužim jaz sama in moja družina."

Tina


"Še v času študija tako na gimnaziji, kot potem na fakulteti sem vsako zimo »zbolel« in se potem do pomladi »zdravil«. Vsako zimo je prišlo nekaj novega, tako da me je počasi postajalo strah vsake nove zime. Na podlagi analize teh »bolezni« sem ugotovil, da me pozimi daje depresija. Nato sem se zaposlil, (pre)hitro dosegal rezultate in vse, kar je bilo (materialnIo) mogoče, dokler … se nisem zlomil. Potreboval sem leto dni, da sem se ponovno sestavil, toda čutil sem, da mi še vedno nekaj manjka. Dokler nisem srečal tebe. Od kar meditiram sem se ponovno začel zavedati sebe in po dolgem času ponovno občutil trenutek sreče. Letošnje leto je prvo brez depresije. Pri tebi poleg iskrenosti in želje po pomaganju najbolj cenim to, da nas nisi takoj peljal na cilj, temveč si nam dal orodje, s pomočjo katerega bomo sami prišli na cilj."

Hvala Simon!"

Simon


"Za tečaj meditacije sem se odločila, ker sem se želela umiriti. Na začetku se mi je zdelo vse skupaj zelo v redu in kar hitro mi je uspelo najti 'moj mir'. Potem pa se je začel negativni odziv okolice, oglasil se je moj ego in malo je manjkalo, da bi tečaj prekinila....Bila sem že čisto na tem, da odneham - kar naprej so me preganjale misli, da je vse brez pomena, da ni nobenega učinka...- pa so mi na pot prišle stvari, ki so me prepričale v nasprotno in sem s tečajem nadaljevala. Nato pa so se začele spremembe v mojem življenju, kaos v meditacijah in vse je postalo kar naporno - človek bi spet kar odnehal, če ne bi imel spodbudnih besed našega učitelja.

Verjamem, da če človek vadi, verjame in zaupa pride do tistega 'pravega miru, do pravega sebe'. Samo vztrajati je treba in ne obupati pri vsaki oviri, ki se ti postavi na poti. Verjeti, da se bodo stvari postopoma razrešile in zaupati tistemu, ki te uči in vodi po tej poti! Če hočeš v življenju zadeve spremeniti in postaviti sebe na prvo mesto, potem je meditacija tista prava stvar!"

Vanja


"Čas ni več to, kar mi je do udeležbe na delavnici predstavljal (stisko in pritisk);  prisotnost v sedanjem trenutku je sedaj postala moj fokus - ne misli o preteklosti in ne o prihodnosti; prepoznala sem nekatere notranje rane - žalost, nesprejemanje, strah;   postala sem bolj sočutna do drugačnih, kot sem jaz. Z veseljem in radostjo bom stopala naprej po tej poti."

Darja


"Simon, dal si mi znanje, orodje, s katerim si odpiram pot v svoj notranji svet. Vsakodnevne odločitve poskušam skleniti v sebi. Ne sledim svojemu egu, ki je velikokrat v neskladju z mojim notranjim mirom, temveč se umirim in odločitev pride iz mene, tista prava, moja odločitev. Zdaj končno živim po načelu 'Spreminjam lahko samo sebe' , pri čemer gre za tako preprosto, naravno spremembo. Čutim, da sem v stiku s seboj in v svojem življenju sem na subtilen način začela živeti glavno vlogo.
Simon, hvala za znanje in uvid, da ni bližnjic, da je vse odvisno od mene, moje naravnanosti in mojega dela, torej samostojno, a vendar zelo pomembno, ob tvoji podpori."

Romana 


"Tečaj meditacije mi je prinesel oziroma omogočil večjo svobodo. Počutim se lahkotnejšo, ko opuščam svoje navezanosti.
Še vedno se pojavijo v življenju izkušnje, ki mi niso všeč ali pa me bolijo, vendar me ne bremenijo več toliko kot prej in jih hitreje in lažje predelam. Tudi med tečajem meditacije so bili boljši in slabši dnevi. Včasih mi je ego toliko ponagajal, da sem mislila, da v tem ni pravega smisla. Vendar pa sem globoko v sebi čutila, še čutim ter vem, da je ta pot tista, ki me dela svobodnejšo in da je prava zame.

Hvala Simon."

Tina


"Glede tečaja imam samo pozitivne vtise. Na začetku nisem vedela, kaj naj pričakujem. Presenetilo me je kako enostavno, sistematično in nekomplicirano so nam bile predstavljene osnove meditacije in budizma. Predvsem pa sem bila velikokrat skoraj šokirana, kako sem na srečanju dobila ravno tisti odgovor in tisti nasvet, ki sem ga takrat potrebovala, zato je bilo zaupanje v učitelja takojšnje :) Kljub dejstvu, da je za uspešno meditacijo pomembna predvsem disciplina in pravilno izvajanje vaj, brez pravega učitelja ne bi prišli daleč. Obenem pa sem našla podporo tudi v ostalih v skupini, saj smo se večinoma srečevali s podobnimi izivi. Hvaležna sem za priložnost, da sem se lahko udeležila tega tečaja.

Po skoraj treh mesecih redne meditacije se počutim, kot da sem prišla zelo zelo daleč, a sem obenem vendarle le na začetku. Odprla so se neka vrata in želim stopat naprej po tej poti, saj čutim da je to velika priložnost za pozitivno spremembo, katero sem potrebovala. Hvala, Simon. Že pogrešam naša srečanja :)"

Tanja


 
"Ko sem pred kakšnim letom in pol stopil v čoln, v katerem je za krmilom sedel Simon, sem bil prestrašen, psihično popolnoma sesut in tudi slučajno nisem vedel, kaj naj pričakujem. Vendar sem nagonsko vedel, da je to tisto pravo. In sva šla na potovanje...na potovanje, ki še traja in bo (vsaj upam) trajalo celo življenje... In hej, kakšno potovanje je to! Polno čeri, razburkanega morja in tokov, ki te mimogrede odnesejo iz začrtane smeri... in ko ugotovim, da sem res že malo preveč zašel iz smeri ter se že malo panično obrnem nazaj k Simonu, se on samo dobrohotno nasmehne, preveri razmere, popravi smer, jaz spet močno zaveslam in že sva tam, kjer v določenem trenutku morava biti.
 
Tako zelo preprosto je to, hkrati pa tako zelo težko... nekdo mora ravno prav močno veslati, nekdo pa ravno prav krmiliti, glede na moč veslanja, tokove, vetrove... ampak ko prispeva v pristanišče, je zadovoljstvo neizmerno... in ko spet odplujeva, veva, da naju nekje spet čaka novo pristanišče...
 
Zdaj vem, da Simon ni bil slučaj... takšni slučaji se ne dogajajo, to ti je enostavno namenjeno in za to moraš biti iskreno hvaležen... in jaz sem, iz vsega srca!"

Zoran


"Vem, da se nič ne zgodi slučajno: razmišljanje o meditaciji, iskanje primernega tečaja in učitelja, ki ga vodi, lokacija, urnik ... Ko se tako nek dan srečajo v nekem prostoru neznanci, se vse začne ... nova izkušnja, nova znanstva, nova praksa, nove vaje ... in tudi nova pot - saj na koncu ugotoviš, da je nepomembno, kako daleč in kam bo pripeljala ta pot, veš le to, da je to pot, po kateri si začel hoditi in da je prava. A po njej boš moral sam. In ves čas je tam on, učitelj, Simon, ki nas spodbuja, usmerja, izvleče iz nas stvari, o katerih smo bili prepričani, da jih nikoli ne bomo izrekli ali pa jih do takrat sploh nismo znali videti ali pogledati drugače ... Poslušaš druge, ki kmalu niso več neznanci, in ob tem najdeš odgovore na svoja vprašanja. Ob koncu tečaja pa te pomirja dejstvo, da nisi osamljen na tej samotni poti, ki jo ravnokar začenjaš. Simon, hvala za to izkušnjo."

Zdenka


"Na začetku tečeja nisem vedel kaj naj pričakujem, nekaj v glavi pa mi je govorilo naj se tečaja udeležim. Presenečen sem bil, da sem že po prvi meditaciji opazil spremembe v moji koncentraciji in Že pred tečajem sem se dosti ukvarjal s sabo in svojimi mislimi in občutki (neglede ali so bili pozitivni ali negativni) vendar na dosti bolj psihološki in razumu logičen način, toda tako je včasih težko preseči samega sebe, ker je ego premočan. 
 
Meditacija mi je dala močan "vzvod", da lahko imam svoje misli in emocije vedno bolj pod "kontrolo",  verjamem pa da se meditacija ne ustavi tu, ampak je že to velik uspeh za vsakega človeka, imeti pod "kontrolo" samega sebe. Čeprav sam šele začenjam hoditi po poteh meditativne prakse in se je še veliko za naučiti, lahko trdim da je bilo teh deset tednov učenja meditacije zelo svež, intenziven, prijeten ter zelo dobrodošel veter v mojem življenju, s katerim si želim še naprej aktivno jadrati.
 
Mislim, da lahko govorim tudi v imenu Tanje, da se še recimo pol leta nazaj nihče od naju ni videl, da se bova prebujala tako (pre)zgodaj zjutraj "samo" za to, da bova meditirala. Do sedaj so bile pri obeh le redke, redke stvari ki so naju motivirale za vstajanje "sredi noči" :) Ampak "samo" meditacija je potrebna :), da človek spremeni marsikaj na sebi in v sebi ter opusti marsikatero navado, razvado, in prev(l)ado.
 
Skratka z moje strani letijo le pozitivne kritike na tečaj. Hvala še enkrat za vse. "

Boštjan


"Z meditacijo sem se seznila pred mnogimi leti na tečaju TM. Kasneje sem se udeležila še par tečajev in delavnic. Pridobila sem nekaj znanja, a le malo doživetij. Samostojno meditiranje sem počasi opuščala, želja po duhovni rasti pa je bila v meni ves čas prisotna in se z leti stopnjevala.

Simon, ob prebiranju tvoje knjige Človek za nove čase sem zaslutila, da se  mi odstrinja nova pot, ki vodi v svet,  po katerem hrepenim. Ob zaključku začetnega tečaja  meditacije se mi je slutnja potrdila. Hvaležna sem  za tvoje vodenje, za tvoje zanimanje kako doživljam posamezne tehnike, kako napredujem, kje se mi zatika, za tvoje napotke, za tvojo pozornost do slehrnega tečajnika. Tvoje poučevanje je hkrati polno miline in strogosti. Doživljam ga kot varno oporo na poti, na katero sem se podala. Hvala!"

Metka


"Ko sem se vpisala na tečaj meditacije, nisem natančno vedela kaj naj pričakujem. Najbrž da bom znala umiriti svoje misli in da se bom naučila nekaj novega. Ob prakticiranju meditacije pa sem zaznala spremembe tam, kjer jih sploh nisem pričakovala – pri odnosih z ljudmi. Kot da bi skozi mene stekla neka nova, pozitivna energija, ki je povzročila, da sem postala bolj pozitivna in odprta do drugih. To so najbrž začutili tudi znanci in neznanci, ki jih vsakodnevno srečujem, saj sem od njih doživela zelo konkretne pozitivne odzive. Še en dokaz, da lahko spreminjaš svet samo tako, da spremeniš sebe. Hvala Simon, mislim, da si mi odstrl pogled v nek čisto novi svet."

Liljana


 
"Na tečaj sem prišla z namenom priti v boljši stik s sabo in svojimi čustvi, mislimi. Meditacija mi je to tudi dala in še veliko več. Sedaj lahko ostajam mirna v kaosu,ki me obdaja in manj podlegam nasilnim in negativnim energijam, ki me včasih obkrožajo.Moji občutki do sveta okoli mene so manj obsojajoči in poskušam razumeti tudi težave in situacije ljudi okrog mene in načine s katerimi se ljudje odzivajo na te situacije, brez da bi to jemala kot osebne napade.
Hvala za to izkušnjo."

Karmen


"Za tečaj sem izvedel slučajno. Vsekakor sem se dobro odločil.
Posebnih pričakovanj pred začetkom nisem imel. Nekje po tretjem srečanju so se stvari začele dogajati …"

Joško  


"Moje življenje je bilo ena velika napeta elastika. Moj obupan klic na pomoč je prišel do prave osebe, ki je uredila vse potrebno, da sem se preprosto znašla na prvi uri meditacije. Potem je na tečaju sledil naslednji šok - nič ne bo z instant rešitvami, bo treba delat, bo treba sedet in meditirat. Ne enkrat na teden, ne tolikokrat kot želiš, ampak vsak dan. Vsak dan je pa popolnoma nemogoče, 20 minutne meditacije enostavno nimam kam zbasat v svoj urnik, je govoril moj ego. Pa je Simon prijazno, nežno, a neverjetno odločno povedal, da je to pač potrebno. In sem začela. Sprva težko in kar malce jezno, ampak v globini srca sem vedela, da je to tisto pravo. Ni bilo čudežev, ni bilo instant rešitev, pravzaprav se ni zgodilo čisto nič posebnega. Moja zgodba ni bila nič navdihujoča, nič posebna in čisto nezanimiva. Nad vodo me je držala Simonova odločnost in moja vztrajnost. In prav zato sem še vedno nad vodo. In ne samo to - plavam! Po nekaj mesecih meditacije se še vedno ni zgodilo nič posebnega. Vsaj tako je videti. Ampak v meni je veliko novih spoznanj: moje misli so jasnejše, počasi padajo zavese in meglene plasti, zelo počasi, a vztrajno potujem proti bistvu. To čutim in to zdaj vem. In to je tisto, kar me navdihuje, osrečuje in me vedno znova opominja, da sem na pravi poti.

V vsako meditacijo vstopam brez pričakovanj, ampak vsake meditacije se veselim. Ker sem po vsaki meditaciji bližje sebi in bližje življenju, ki ga želim. Meditacija je tako postala moja inspiracija, moje zatočišče, moje veselje."

Majda


"potem pa....preblisk... kot si mi svetoval, vrni se v to dobrohotnost - za trenutek sem zaprla oči, našla svoj mir in kar naenkrat je vse grdo šlo, odpadlo, še zdaj ne vem, kako mi je to uspelo, ampak delovalo je! Srce ni več bilo, tista oseba na drugi strani ni bila več moja smrtna sovražnica, celo zasmilila se mi je. Potem je bil naprej samo še (vsaj zame) čisto običajen pogovor, celo prijazen. In na koncu je prišlo celo do tega, da mi je zaželela,da se naj imam dobro!
Zdi se mi, da sem dosegla še nekaj več v svoji meditaciji in sem res ponosna nase! Zdaj vidim, da se res da vse to prenesti v vsakdanje življenje, čeprav se mi je zdelo, da jaz tega enostavno ne zmorem, ne znam."

Franja


"Seveda se z meditacijo spremeni življenje, kot vsak govori. A vsakemu na svoj način. Tu je najpomembnejše da stvari takoj preizkusiš v praksi in to deluje. Imaš svoje izkustvo. Meditacija ne prinese nekih sprememb takoj. Ampak če vztrajaš, greš skozi obdobja, ki so si podobna - kot občutek da se nič ne dogaja. Ko prideš do trenutka, ko potrebuješ mirnost v sebi, se le ta takoj porodi in prebrodiš vsako težavo, ki ti pride nasproti. Meditacija te očisti globokih, nezavednih stvari. Ko ti privrejo na dan, si samo presenečen od kod se je to vzelo. To so težki dnevi. Ko vse to prepoznaš, izgine. Nastopi nov dan, kot po nevihti, se vse zjasni in te neka nova energija vleče naprej. Meditacija mi je dala prizemljitev. Da sem tukaj na Zemlji, da sprejemam življenje tukaj, takšno kot je. Kot da poganjam korenine in se vračam domov."

Tatjana


"Na tečaj meditacije sem prišla zaradi želje po spremembi, ker sem si želela ven iz ponavljajočih vzorcev, v katere sem se ujela. Med rednim meditiranjem sem se spoznavala na nov način. In ker se sama spreminjam, se spreminja tudi svet. Želim si, da z meditacijo redno nadaljujem, da postane del mojega novega življenja. Za to izkušnjo čutim globoko hvaležnost. Hvala."

Polonca


 

"Pred časom sem bil precej aktiven v obiskovanju raznih "duhovnih"delavnic, vendar sem s časom ugotovil, da je na mojo žalost več ali manj vse "variacija na temo", ki je zapakirana v novo škatlo ter dobro zaračunana. Ko sem torej prišel na tvojo predstavitev, sem si že po nekaj minutah tvojega govora rekel "to je to", ko pa sem ugotovil, da je začetek delavnice o meditaciji predviden na dan mojega rojstnega dne, je bil to le še dodaten razlog, da se priključim.
Na naših srečanjih mi je bila vedno bil všeč tvoja tenkočutnost za vsakega posebej ter pozornost na nas kakšna ovira se nam je pokazala in čez katero bo, seveda če želimo, iti če želimo napredovati. V tvojem odnosu do nas sem začutil, da veš, kaj se nam dogaja, to pa zato, ker si sam šel čez te izzive in preizkušnje in to je zame največja vrednost in kvaliteta.
Torej dragi Simon, še enkrat hvala za tvoj trud in pošten ter odprt odnos. Želim, da bi nam pomagal doseči naše globoko bistvo ter se ob tem veselil z nami na tej poti."

Boris


"Tako kot tolikokrat doslej, sem tudi k meditaciji pristopila s strahom in negotovostjo. Na začetku sem skoraj že obupala. Simonu sem neizmerno hvaležna za njegovo vztrajno vzpodbujanje ter individualni pristop, ki je resnično neprecenljiv. Tako sem se z njegovo pomočjo in pa s svojo redno meditativno prakso, nenadoma znašla na potovanju v globino svoje duše. Kljub naporom in mnogim padcem, je čudovito. Ker potujem nazaj k sebi, k svoji pravi, dejanski naravi."

Ksenja


"Simon, si človek, ki nas je po naših poteh vodil več kot odlično. Že s samo prezenco si nam dal vedeti, da je vredno in da zmoremo. Za to izkušnjo in vedenje ti bom vedno hvaležna, še bolj pa za vso podporo in razumevanje.
Da meditacija deluje ve vsak, ki jo je iskreno poskusil vpeljati v svoje življenje. In prav naša meditacija, na prizemljenem in duhovnem nivoju obenem, je meni dala točno tisto, kar sem iskala. Če bi napisala marketinško, bi rekla, da je bila ravno prav resnična, da sem ji verjela in ravno prav mistična, da je bila še bolj zanimiva. Seveda pa v bistvu ne gre le za to. Gre za to, da sem spoznala reči, ki se jih o sebi nisem zavedala. Gre tudi za to, da sem si odgovorila na vprašanja, na katera sem si nekoč prej ves čas odgovarjala napačno. Gre za to, da sem se začela prebujati in kljub strahu pred svojimi novimi zavedanji, nadaljevala. Sedaj ne iščem več smisla. Sedaj se trudim osmisliti vsak trenutek, ki mi je namenjen. Zgodilo pa se mi je nekaj še bolj pomembnega. Začela sem si dovoljevati odpuščati sami sebi.
Poleg tega se mi je uredila prebava, postala sem bolj mirna pa tudi fizično stabilnejša in bolj polna življenja (oziroma energije). Uspela sem se tudi zrediti na - vsaj zame - idealnejšo maso, čeprav nisem zamenjala prehrane. Proti koncu meditacije in po njej sem se udeležila tudi dveh napornejših športnih dogodkov, na katerih nisem utrpela nobene poškodbe, kar se mi je prej dogajalo ves čas. In razen meditacije se nisem "zdravila" z nobenimi dietami, zdravili ali terapijami. Tako da lahko sklenem, da je meditacija bila izredno koristna tudi za moje telesno zdravje."

Patricija


"Pred tečajem je bila moja meditacija polna dvomov in le občasna. Na tečaju sem našel globlje razumevanje meditacije, slišal veliko odgovorov na veliko vprašanj in okrepil zavedanje, da je meditacija pomembna v življenju. Vesel sem, da je meditacija postala del mojega življenja."

Samo


 

"Meditacija pri Simonu je bila zame nov začetek.. Začetek spoznavanja nove SEBE..
Z besedami ne morem opisati občutenja ob spoznanju, ki bo ostalo za vedno v meni, tam kjer sem ga na eni izmed meditacij začutila.. v prsih, sedežu duše.. Bilo je nežno in mehko.. Začutila sem posebne solze.. Začutila sem svoje bistvo.. Čeprav samo za nekaj sekund..
Vztrajno poglabljanje v meditacijo je v meni spet vzbudilo začetek občutka miru in z njim nov pogled na svet in dogajanje v njem, nov pogled na vse ljudi, nov pogled na Življenje in nov pogled na Ljubezen do česarkoli.. Vse veliko bolj lahkotno in veliko bolj radostno, predvsem pa vse veliko veliko svetleje. Ljubeč pogled skozi oči srca..
Hvala, Simon, za potrpljenje v tvojih besedah in vso dobrohotnost, ki mi je dajala posebno močan vzgled!"

Elena


"Na kratko lahko rečem, da sem od začetka tečaja pa do danes zelo napredovala. Vsakodnevno se ta napredek kaže tako, da se veliko lažje fokusiram na delo, kar je bilo prej skoraj nemogoče, ker so mi misli kar naprej švigale naokoli. Ostale spremembe v vsakodnevnem življenju je malo težje opisat - veš, da se je nekaj v tebi spremenilo, ne znaš pa točno definirat, kaj in kako. Reakcije na dogodke so drugačne kot so bile, včasih se ti zazdi, da si postal drug človek."

Tina


"Veliko sem hodila po gozdu, poslušala petje ptic, ogledovala drevesa, vonjala cvetje, sanjarila, da sem se lahko umirila.
A šele na izvrstno učiteljevo vodenje meditacije, na katero sem prišla po naklučju, sem pričela spoznavati novo raven življenja.
Presenetljivo hitro sem lahko misli odklopila iz svojega uma in pričela spoznavati sebe. Odkrila sem globok notranji mir,
zadovoljstvo, srečo, sprejela samo sebe in hkrati tudi odkrila mnogo bolečine, pasti skozi katero potuješ sam, kjer pa ni nobene bližnjice.
Iskrenost, potrpežljivost in modrost naj nas vodijo skozi življenje. Hvala Simon."

Sandra


"Meditacija je bila zame prebujenje iz budnega spanca. Prebujanje sebe in svojega duha. Skozi meditacijo sem začela spreminjati odnos do sebe, odnos do drugih in predvsem odnos do življenja, ki od nas terja nenehna prilagajanja.  V sebi nosim še veliko vprašanj brez odgovorov. Spoznala sem, da je meditacija lahko pot do njih. Hvaležna sem za to odkritje."

Ksenija


 

"Meditacijo sem izbral kot eno izmed tehnik, ki bi mi pomagala pri sprostitvi sedaj pa je meditacija postala moje življensko vodilo. Prvič čutim kaj pomeni žalost, hvaležnost, sočutje, zadovoljstvo v sedanjem trenutku... Stvari se spreminjajo iz teden v teden, šele sedaj polno dojemam tvoje komentarje, ki si nam jih delil na tečaju, doživljam kar se je pred časom zdelo nemogoče. Torej čisto zares postajam nov človek."

Simon


"Na tečaj meditacije me je pripeljala radovednost. O tem sem veliko prebrala,imela neko predstavo o meditiranju to je bilo pa tudi vse. Seveda je bilo potem,ko sem se pod vodstvom učitelja srečala s to izkušnjo popolnoma drugače. Kot bi začel zanimivo in nepredvidljivo popotovanje po svoji notranjosti. Vedno odkriješ kaj novega. Včasih je lepo in prijetno,včasih tudi težko in zahtevno.Vendar se vse izkaže kot smiselno in potrebno.
Meditacija je postala moj dnevni ritual,čas ko sem v popolnem stiku s sabo. Ne predstavljam si dneva brez nje. Ko se v vsakodnevnem stresnem vrvežu z mirnostjo ozrem okrog sebe, vidim kaj mi je pravzaprav dala. Enostavno se spremeniš in spremeni se tvoj pogled na življenje in vse kar te obdaja. Lepo."

Karmen


“Vesela sem, da sem se odločila za tečaj meditacije. Nekaj majhnega v meni se je premaknilo. Počasi, korak za korakom, pa prihaja do vedno več sprememb. Počutim se, kakor da stojim pred vrati v nov, drugačen svet.”

Eva


“Želja po nečem novem, želja po lastnem razvoju, želja po učenju in seveda moj dragi firbec so me pripeljal na tečaj meditacije. Čeprav sem se zelo trudil, da bi pustil pričakovanja pred vrati, se je tudi nekaj teh potiho prikradlo na te seanse. Da pa ne bi bil preveč strog do sebe, sem se počasi prepuščal navodilom učitelja, kar se je prepletalo z mojimi begajočimi mislimi v prakticiranje meditacije in umirjanje uma. Danes si težko predstavljam dan, ki ga ne bi začel in končal vsaj s krajšo meditacijo v kateri se popolnoma prepustim toku življenja, mislimi in navodilom učitelja … dobrohotno, brez sodbe, firbčno, mirno, ljubeče.
Že dolgo sem na vlaku življenja, katerega glavna značilnost je nenehno spreminjanje, izzivi, delo in čarobnost trenutkov. Šele kratek čas, pa se vsega tega tudi zavedam. Pa šele začel sem.”

Uroš


“Tečaj meditacije me je obogatil s spoznanjem, da moram bolj zaupati v prihodnost in se ne obremenjevati z nepotrebnimi skrbmi. Pomemben je sedanji trenutek… Všeč mi je bilo poročanje tečajnikov o njihovih izkušnjah z meditacijo in tvoji nasveti za odpravo težav. Pa tudi moje spanje se je izboljšalo, saj sem k počitku legla bolj umirjena in zadovoljna sama s seboj.”

Meta


 

“Kar nekaj sem o tem že vedela, prebrala, slišala od drugih,… sama pa sem se z meditacijo “osebno” srečala na tečaju.
In… Ne vem kako naj to opišem z besedami, kaj naj rečem, bilo je naravnost čudovito, krasno, fajn, skoraj prelepo, da bi bilo res. Pa vendarle je, in zgodilo se je tudi (tako kot mnogim drugim) meni. Kaj se mi je zgodilo?
SPREMEMBE in to tiste z veliko začetnico.
Počasi, iz srečanja v srečanje se je odpiral nov svet, svet, ki ima dr

 
     
 

Vse pravice pridržane © Simon Mandelj       Slikovna podlaga: © Tanja Prezelj
Oblikovanje: Dani Sušnik     Postavitev in gostovanje: Prolog d.o.o., Logatec

Simon Mandelj: ČLOVEK ZA NOVE ČASE