Dogodki        Meditacija        O meni        Knjiga        Pogledi v nove čase          
novclovek.si: Domov
 
Naročilo knjige

Mnenja o knjigi

Resnične zgodbe
 
 
     
April 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
     
     
 

“The only real failure in life is not to be true to the best one knows.”
Buddha

 
     
Človek za nove čase: priročnik za notranjo preobrazbo
     
 

Človek za nove čase: priročnik za notranjo preobrazbo

Simon Mandelj

 

Cena  24,90€.

Brez stroškov poštnine ob naročilu preko spleta.

 
     
 
     
 

Mnenja o knjigi


"Res, zanimiva knjiga, ki na malo drugačen, prijeten način človeku približa meditacijo in nekako da tudi voljo do tega. Moram priznat, da mi je knjiga na tak lep nevsiljiv način zelo povečala voljo do tega, da bi si res prav  vsaki dan vzela več časa za meditacijo (zdaj jo kakšen dan tudi izpustim). Je pa v knjigi čutit res tako prijetno, spodbujajočo, čisto, nežno a hkrati močno energijo, ki te kar vleče, da bi začel meditirat. Gledano iz materialnega vidika, pa lahko z gotovostjo trdim, da je knjiga estetsko najlepša duhovna knjiga kar sem jih kdaj imela v roki.
Vse pohvale za čudovito knjigo."

Vesna

 


"Simon, knjiga je super. Že naslednji dan sem jo prebrala na mah, ampak zame je ena od tistih, ki jo prebereš večkrat. Tudi zato jo bom v teh dneh (ko se bom spet malo odklopila od vsega) prebrala še enkrat in bolj počasi. Všeč mi je, ker ni nepotrebnega moraliziranja. Nobenega balasta ni."

Jasna


"Že ko sem knjigo brala prvič, sem bila navdušena nad njo, napisana je tako, da sem jo tudi jaz kot začetnica na moji duhovni poti, v celoti razumela, namreč preprosto in razumljivo. K njej se neprestano vračam in ob vsakem ponovnem branju jo dojemam malo drugače, globlje. Lahko rečem, da je postala moj učbenik življenja in vodnik ter pomočnik, kako se zrelo soočati z vsemi negativnimi izkušnjami v življenju, ki mi pridejo naproti."

Tanja  


"Vredna priporočila, za aspirante v smeri aktivnejšega prebujanja zavesti. Kratko in jedrnato zajame in opiše, kar je potrebno. Well done!"

Borut


"Lahko rečem samo: Čudovito in jedrnato je zajeto vse, kar naj bi vedeli, znali, dojeli, spoznali in udejanjili na poti do Človeka za nove čase. Hvala za prečudovite trenutke, ki sem jih doživela ob branju."

Marjana


“Knjiga je fantastična! Kratka in jedrnata, razumljiva, uravnotežena in izžareva energijo. Zelo lepo je v sozvočju tudi z ilustracijami, kar mi je najprej padlo v oči. Nauki, katere uči Simon, niso osnovani na obljubah za svetlo bodočnost, ampak učinkujejo že takoj, tukaj in sedaj, v edinem resničnem času, ki je hkrati večnost; najprej učinkujejo pri vsakem posamezniku, končno pa pri vseh ljudeh. Nevednost, kot pravi Simon, se lahko preobrazi v globoko vedenje, samo nevidno stikalo v sebi je treba najprej obrniti. Skrivnost je v tem, da dokler ohranimo kot posamezniki vsaj še senco teme v svoji duši, se lahko ta tema preko učinka resonance še vedno poveže z grozečo svetovno temo; zato je še toliko bolj pomembno, da se vsak posameznik čim prej odloči za razsvetlitev svoje notranjosti – zase in za druge. Ko je cilj jasen in ko stopiš na pot proti svetlobi, čas ni več pomemben.”

Joša Medved


“Kaj naj rečem o knjigi – bom pošten. Če bi bil postavljen pred dve alternativi, ali 100-krat prebrati knjigo Skrivnost (Secret) ali Človek za nove čase, bi se brez pomisleka odločil za zadnjo.”

Drago


“Preprosto in analitično, resnično in srčno.”

Barbara


„Knjiga nam razkriva iluzije našega ega, pokaže nam pot, kako s svojimi odločitvami zavestno ustvarjamo sebe in svoje življenje. Avtor nas na dobrohoten in prijazen način popelje po poti notranje preobrazbe, da postanemo to, kar smo – kreatorji svojega življenja in ustvarjalci svoje sreče.“

Nataša Pergar, bioterapevtka, avtorica knjige Vidne in nevidne poti


 

„Skozi knjigo veje posebna energija čistega namena, ki človeka nagovarja, spodbuja in vodi k notranji spremembi.(Lahko bi bila vodnik, ne priročnik.) Energijsko polna in bogata knjiga, z bogato sporočilno vrednostjo, napisana z izbranim pristopom, da se dotakne človeka v globinah in deluje v smeri preobrazbe. Vabi v tvorjenje nove družbe, novih dimenzij odnosov. Razkriva globok vpogled v bistvo Življenja samega, avtorjevo globoko razumevanje Stvarstva in Stvarjenja (kreacija), bivanja in razvoj človeka kot duhovnega bitja. Podano v preprosto razumljivem jeziku, kjer približa “garaško delo” kot nekaj, kar je dosegljivo in možno vsem. Pozitivna, navdihujoča, uvede novo disciplino v življenje, disciplino čistega namena, dobrohotnega uma – in življenja.“

Miranda Murovec, intuitivna terapevtka


„Knjiga prinaša veter duhovnih modrosti v naše loge. Veter, ki ga v današnjem času potrošništva in očaranosti z zunanjostjo še kako potrebujemo. Avtor z njo nagovarja širok krog bralcev, željnih kakovostne duhovne hrane, in ponuja čtivo, ki je prava opora za duhovno rast. S svojim bogatim poznavanjem vzhodnih modrosti je le-te zahodnemu človeku približal na pravi, zahodni miselnosti prilagojen način. Z razbijanjem lažnih mitov in iluzij nas vodi k spoznanju tistih vrednot, ki nas vodijo k miru, ljubezni in notranji harmoniji. Dragocen priročnik za osebnostno rast in dvig zavesti.“

Zoran Železnikar, avtor knjig Planet strahu in Človek je več


“Potem ko je Simon Mandelj, doktor znanosti, tri leta preživel v budističnem samostanu na Šrilanki, kjer se je kot menih podvrgel strogim pravilom samostanskega življenja in meditacije in se zaradi hude bolezni vrnil v Slovenijo, kjer zdaj ob znanstvenoraziskovalnem delu vodi tečaje, v katerih slušatelje uvaja v meditativno prakso, je napisal knjigo Človek za nove čase. V njej je na razumljiv, preprost in jasen način podal bistvo in smisel meditativne prakse, skozi njo pokazal zmotna prepričanja zahodnega človeka, ki v želji sledenju sodobni družbi doživlja nezadovoljstvo, stres in neustavljiv pohlep po zunanjih dobrinah, kar ga ukaluplja v nikoli končano bitko, ki jo vselej izgublja. Vrednost knjige je v tem, da bralcu na ozadju vzrokov teh prepričanj, v katerih se vsakdo prepozna, na dobrohoten, spoštljiv in pomirljiv način prikaže možnost izstopa iz iluzornih vzorcev razmišljanja in delovanja. Z opozorilom, da je pot dolga in zahteva vztrajnost, a je dostopna vsakomur. Ne obljublja hitre, instant rešitve, pripoved se večkrat vrne na že obravnavano točko, kar je vsekakor prednost, saj se povedano na ta način močneje usidra v bralca.
Predvsem pa se pot, po kateri nas Simon Mandelj vodi, bralca živo dotakne zato, ker je izpisana iz osebnih izkušenj, ki jih je avtor skozi svojo pot notranje preobrazbe uspel jasno ubesediti in podati v premišljeno izpisanem delu. Od tod pripovedna preprostost in umirjenost, razumevanje in modrost, ki že skozi branje učinkujejo kot nekakšna meditacija. In prepričljivo kažejo, da so davne vzhodnjaške modrosti, žal zaradi nepravilnega razumevanja in manipulacije velikokrat tarča posmeha in zavračanja, še kako koristna opora pri negovanju človekove notranje stabilnosti, pa najsi bo to v času iskanja sprememb, notranje preobrazbe, duhovne poti ali začetka oziroma nadaljevanja meditativne prakse. Zato jo je priporočljivo brati kot priročnik in se k njej vračati, saj ponuja neizčrpen vir dragocenih spoznanj in resnic, ki imajo nenehno veljavnost.
V tem smislu se knjiga postavlja ob bok avtorjem svetovnega formata, kot so Eckhart Tolle, Thich Nhat Nanh, Deepak Chopra, Marianne Williamson in drugi, ki v svojih delih vsak na svoj, vselej prizemljen, preprost in prepričljiv način sodobnemu človeku kažejo pot k zadovoljnemu in izpolnjujočemu življenju. Zato jim je vredno prisluhniti.”

Dnevnik 12.9.2011, JV


„Knjiga mi je dala ponoven zagon za delo na sebi. Pokazala mi je, kako z vztrajnostjo in potrpežljivostjo pridem čez ovire, ob katerih se navadno ustavljam. Knjiga nas nauči, kako umiriti um in videti svoj notranji svet takšen, kot je. Kajti, šele ko to dosežemo, lahko začnemo spreminjati sebe in svoje življenje na bolje. Slike v knjigi so močno energijsko izrazne in skozi njih lahko, s pomočjo svoje intuicije, zaznamo resničnost našega notranjega sveta.“

Tanja Prezelj, slikarka


„Avtor se sprašuje, kaj lahko dam, in ne, kaj lahko dobim. Predvsem, da se najde smisel naše inkarnacije v tozemeljsko življenje, s poudarkom na tem trenutku sedaj, ker le tu so možne dejanske spremembe in prevzemanje polne odgovornosti za svoja dejanja. Podpira nas v našem bivanju v skladu z našimi neskončnimi potenciali in možnostmi. Uči delovati iz notranjega miru, ki se ga naučimo preko meditacije, kjer smo v polnem stiku s seboj in celotnim bivanjem na vseh nivojih.“

Talita Taber, reiki mojstrica in bioterapevtka


 
     
 

Vse pravice pridržane © Simon Mandelj       Slikovna podlaga: © Tanja Prezelj
Oblikovanje: Dani Sušnik     Postavitev in gostovanje: Prolog d.o.o., Logatec

Simon Mandelj: ČLOVEK ZA NOVE ČASE